Teden izbraževanja za trajnostni razvoj | Novice

Teden izbraževanja za trajnostni razvoj Danes poskrbimo za svoj jutri.

Izraz trajnostni razvoj vse pogosteje zasledimo v vsakdanjem življenju. Teži h kakovostnejšemu in ne količinskemu razvoju, s katerim bomo zadovoljevali potrebe sedanjih generacij, ne da bi ogrožali možnosti prihodnje generacije. Izobraževanje je eden od ključnih dejavnikov, ki lahko vpliva na spremembo miselnosti in dejanj posameznikov.

V državah EU bo letos že četrtič potekal Evropski teden trajnostnega razvoja, ki spodbuja organizacijo dogodkov in drugih aktivnosti za ozaveščanje o trajnostnem razvoju. Pridružujemo se pobudi Zveze izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije (ZISS) in organiziramo praktične, zanimive in uporabne brezplačne aktivnosti delavnice, predavanja za takojšnjo uporabo. Vsi skupaj bomo organizirali Teden izobraževanja za trajnostni razvoj. V času od 31. 5. do 5. 6. 2018 se bo odvilo 44 dogodkov s praktičnimi znanji za takojšnjo uporabo v vsakdanjem življenju.

Program brezplačnih aktivnosti za trajnostni razvoj med 30. majem in 5. junijem 2018 za Zasavje:

- četrtek, 31. 5. 2018, ob 10.00, Rudarski dom, Trbovlje
  "LEGO" SISTEM PREDELAVE ODPADNIH SUROVIN NA DOMAČI NAČIN (Zvonko Keršič)

- ponedeljek, 4. 6. 2018, ob 9.00 in 16.00, Akvaponski vrt, Neža 36 b, Trbovlje
  OGLED IN PREDSTAVITEV AKVAPOSKEGA SISTEMA GOJENJA RASTLIN V SOŽITJU Z RIBAMI (Vladislava Narat)

- torek, 5. 6. 2018, ob 10.00, Rudarski dom, Trbovlje
  VARČEVANJE V GOSPODINJSTVU (Mateja Ocepek)

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Meni je super!

Tečaj angleščine, ki ga je vodila Maša, je res super. Tako je sproščena, da mi ni bilo nič nerodno spregovoriti v angleščini. Upam, da bom z učenjem lahko nadaljevala tudi v jeseni. V Mladinski center Zagorje res rada pridem.

V Večgeneracijskem centru Zasavje, na ZLU obiskujem tečaj angleščine. Z organizacijo in vodenjem tečaja sem zelo zadovoljna, ker nam osebje ZLU skuša ugoditi pri naših željah in potrebah.