Teden izbraževanja za trajnostni razvoj | Novice

Teden izbraževanja za trajnostni razvoj Danes poskrbimo za svoj jutri.

Izraz trajnostni razvoj vse pogosteje zasledimo v vsakdanjem življenju. Teži h kakovostnejšemu in ne količinskemu razvoju, s katerim bomo zadovoljevali potrebe sedanjih generacij, ne da bi ogrožali možnosti prihodnje generacije. Izobraževanje je eden od ključnih dejavnikov, ki lahko vpliva na spremembo miselnosti in dejanj posameznikov.

V državah EU bo letos že četrtič potekal Evropski teden trajnostnega razvoja, ki spodbuja organizacijo dogodkov in drugih aktivnosti za ozaveščanje o trajnostnem razvoju. Pridružujemo se pobudi Zveze izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije (ZISS) in organiziramo praktične, zanimive in uporabne brezplačne aktivnosti delavnice, predavanja za takojšnjo uporabo. Vsi skupaj bomo organizirali Teden izobraževanja za trajnostni razvoj. V času od 31. 5. do 5. 6. 2018 se bo odvilo 44 dogodkov s praktičnimi znanji za takojšnjo uporabo v vsakdanjem življenju.

Program brezplačnih aktivnosti za trajnostni razvoj med 30. majem in 5. junijem 2018 za Zasavje:

- četrtek, 31. 5. 2018, ob 10.00, Rudarski dom, Trbovlje
  "LEGO" SISTEM PREDELAVE ODPADNIH SUROVIN NA DOMAČI NAČIN (Zvonko Keršič)

- ponedeljek, 4. 6. 2018, ob 9.00 in 16.00, Akvaponski vrt, Neža 36 b, Trbovlje
  OGLED IN PREDSTAVITEV AKVAPOSKEGA SISTEMA GOJENJA RASTLIN V SOŽITJU Z RIBAMI (Vladislava Narat)

- torek, 5. 6. 2018, ob 10.00, Rudarski dom, Trbovlje
  VARČEVANJE V GOSPODINJSTVU (Mateja Ocepek)

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Z ANGLEŠČINO NA POT predavateljica se je zelo trudila pri izbiri posameznih vsebin. krasna pri dajanju spodbude. počutiš se, da ji je resnično v veselje, ker se trudiš in napreduješ, čeprav z malimi koraki.

ZAČETNI TEČAJ ITALIJANŠČINE strokoven, sproščen in predvsem potrpežljiv odnos predavateljice in tudi podpora ostalega osebja pri težavah z učenjem na daljavo.. lušno je bilo.

RAČUNALNIŠKI TEČAJ Svojim znancem in prijateljem bi priporočila izobračevanje pri ZLU in Večgeneracijskem centru Zasavje iz preprostega razloga, predavatelji so strokovno usposobljeni in svoje znanje posredujejo na enostaven način, tako da je nam vsem razumljiva razlaga. Pohvalila bi celotno ekipo VGC Zasavje za odlično pripravljen izobraževani program, sprotno prilagajanje predlogom in potrebam udeležencev programa.