Teden izbraževanja za trajnostni razvoj | Novice

Teden izbraževanja za trajnostni razvoj Danes poskrbimo za svoj jutri.

Izraz trajnostni razvoj vse pogosteje zasledimo v vsakdanjem življenju. Teži h kakovostnejšemu in ne količinskemu razvoju, s katerim bomo zadovoljevali potrebe sedanjih generacij, ne da bi ogrožali možnosti prihodnje generacije. Izobraževanje je eden od ključnih dejavnikov, ki lahko vpliva na spremembo miselnosti in dejanj posameznikov.

V državah EU bo letos že četrtič potekal Evropski teden trajnostnega razvoja, ki spodbuja organizacijo dogodkov in drugih aktivnosti za ozaveščanje o trajnostnem razvoju. Pridružujemo se pobudi Zveze izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije (ZISS) in organiziramo praktične, zanimive in uporabne brezplačne aktivnosti delavnice, predavanja za takojšnjo uporabo. Vsi skupaj bomo organizirali Teden izobraževanja za trajnostni razvoj. V času od 31. 5. do 5. 6. 2018 se bo odvilo 44 dogodkov s praktičnimi znanji za takojšnjo uporabo v vsakdanjem življenju.

Program brezplačnih aktivnosti za trajnostni razvoj med 30. majem in 5. junijem 2018 za Zasavje:

- četrtek, 31. 5. 2018, ob 10.00, Rudarski dom, Trbovlje
  "LEGO" SISTEM PREDELAVE ODPADNIH SUROVIN NA DOMAČI NAČIN (Zvonko Keršič)

- ponedeljek, 4. 6. 2018, ob 9.00 in 16.00, Akvaponski vrt, Neža 36 b, Trbovlje
  OGLED IN PREDSTAVITEV AKVAPOSKEGA SISTEMA GOJENJA RASTLIN V SOŽITJU Z RIBAMI (Vladislava Narat)

- torek, 5. 6. 2018, ob 10.00, Rudarski dom, Trbovlje
  VARČEVANJE V GOSPODINJSTVU (Mateja Ocepek)

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

DELAVNICA POSLIKAVE STEKLA   Najprej se vam moram zahvaliti za povabilo na delavnico slikanja na steklo, bilo je zanimivo in ustvarjalno, posebno za mene, ki nisem posebno nadarjena za slikanje, gospa Severina je bila navdušena nad mojo kreacijo.

TEČAJ KALIGRAFIJE   Na teh tečajih nas je učila Natalija Resnik Gavez, ki perfektno obvlada kaligrafijo. Na mnogih tečajih smo se učili različnih pisav, kot so gotica, italika, karolinška minuskula in unciala.Odlično in zelo natančno nam je Natalija razložila vsako potezo črk. Do zadnjega kotička polni tečaji so priča, kakšno zanimanje je za kaligrafijo v Zasavju

TEČAJ KITAJŠČINE   Eksotičen tečaj - sem mislila, pa sem dobila prvovrstno učenje in odlično profesorico Aljo Ferme. V kratkem času, ko je ta tečaj potekal, smo dobili vpogled ne samo v kitajski jezik - mandarinščino, ampak tudi v kitajsko kulturo. Mislila sem, da je kitajščina pretežka, da bi se jo dalo naučiti, pa sem videla, da se počasi lahko daleč pride. Seveda po zaslugi Alje, ki nam je odlično razložila snov in dala domačo nalogo.Tudi tu smo postale tečajnice prijateljice, ki se še vedno tu in tam dobimo na kavi.