SPLETNE LAŽI

Na internetu lahko kdorkoli objavi karkoli (če le ni kaznivo), nadzor nad vsebinami pa je pomanjkljiv ali ga sploh ni. Objave, ki so ljudem všeč, se širijo zelo hitro, tudi če niso resnične. S prepoznavanjem neresničnih ali zavajajočih informacij lahko preprečimo, da bi škodovali sebi ali drugim. Center za varnejši internet (safe.si) je pripravil zloženko z nasveti, kako prepoznati laži na internetu in zakaj je pomembno, da jih znamo prepoznati. Zloženko Spletne laži: Ne verjemi vsemu, kar vidiš na spletu najdete na povezavi https://safe.si/gradiva/gradiva-za-najstnike/zlozenka-spletne-lazi

Na spletni strani https://safe.si/sites/default/files/vzgoja_za_internet_plakat2.pdf pa si lahko pogledate plakat Vzgoja za internet, ki služi kot vodiš za starše z nasveti o varni in odgovorni rabi interneta in mobilnih naprav.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Meni je super!

Tečaj angleščine, ki ga je vodila Maša, je res super. Tako je sproščena, da mi ni bilo nič nerodno spregovoriti v angleščini. Upam, da bom z učenjem lahko nadaljevala tudi v jeseni. V Mladinski center Zagorje res rada pridem.

V Večgeneracijskem centru Zasavje, na ZLU obiskujem tečaj angleščine. Z organizacijo in vodenjem tečaja sem zelo zadovoljna, ker nam osebje ZLU skuša ugoditi pri naših željah in potrebah.