Poznamo osnove kibernetske higiene?


Z oktobrom se začenja evropski mesec kibernetske varnosti, ki ga s podporo članic EU organizirata Agencija Evropske unije za kibernetsko varnost (ENISA) in Evropska komisija. Kampanja letos postavlja v ospredje potrebo po spremembi vedenja ter načine, kako lahko uporabniki prepoznajo tveganja, ki jih prinašajo nove tehnologije. (Varni na internetu)
Več na spletnem naslovu https://www.varninainternetu.si/poznamo-osnove-kibernetske-higiene/
 
PRAVILA KIBERNETSKE HIGIENE
Prvo pravilo: »Naredi backup!« oz. varnostno kopijo.
https://www.varninainternetu.si/spletna-higiena-backup
 
Drugo pravilo: »Ne verjemi velikim obljubam!«
https://www.varninainternetu.si/spletna-higiena-spletne-prevare
 
Tretje pravilo: »Za profilno sliko je lahko kdorkoli!«
https://www.varninainternetu.si/spletna-higiena-ljubezenske-prevare
 

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Z ANGLEŠČINO NA POT predavateljica se je zelo trudila pri izbiri posameznih vsebin. krasna pri dajanju spodbude. počutiš se, da ji je resnično v veselje, ker se trudiš in napreduješ, čeprav z malimi koraki.

ZAČETNI TEČAJ ITALIJANŠČINE strokoven, sproščen in predvsem potrpežljiv odnos predavateljice in tudi podpora ostalega osebja pri težavah z učenjem na daljavo.. lušno je bilo.

RAČUNALNIŠKI TEČAJ Svojim znancem in prijateljem bi priporočila izobračevanje pri ZLU in Večgeneracijskem centru Zasavje iz preprostega razloga, predavatelji so strokovno usposobljeni in svoje znanje posredujejo na enostaven način, tako da je nam vsem razumljiva razlaga. Pohvalila bi celotno ekipo VGC Zasavje za odlično pripravljen izobraževani program, sprotno prilagajanje predlogom in potrebam udeležencev programa.