ALI JE ŽENSKA DRUGI SPOL? | Novice

ALI JE ŽENSKA DRUGI SPOL?
Ali so ženske zgolj različne od moških ali pa živimo v času moške dominacije? V stoletju razvetljenstva je Olympe de Gouges v odgovor sestavila Deklaracijo o pravicah ženske in državljanke, v sredini dvajsetega stoletja je Simone de Beauvoir natančno raziskala situacijo žensk kot drugega spola. Toda še danes se soočamo s celo paleto statistik, ki pričajo o diskriminaciji in spolnim nadlegovanjem na univerzi, ki postavlja pod vprašaj njeno poslanstvo - in še marsikaj drugega ... Predavanje bo izvedla dr. Eva Dolar Bahovec, redna profesorica filozofije na Oddelku za filozofijo, Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

KDAJ: sreda, 10. 3. 2021, ob 18.00
KJE: na daljavo prek videokonferenčne platforme Zoom
 
Prijave na predavanje Ali je ženska drugi spol? so zaključene. Zagorje ob Savi, 10. 3. 2021, 17:45

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

DELAVNICA POSLIKAVE STEKLA   Najprej se vam moram zahvaliti za povabilo na delavnico slikanja na steklo, bilo je zanimivo in ustvarjalno, posebno za mene, ki nisem posebno nadarjena za slikanje, gospa Severina je bila navdušena nad mojo kreacijo.

TEČAJ KALIGRAFIJE   Na teh tečajih nas je učila Natalija Resnik Gavez, ki perfektno obvlada kaligrafijo. Na mnogih tečajih smo se učili različnih pisav, kot so gotica, italika, karolinška minuskula in unciala.Odlično in zelo natančno nam je Natalija razložila vsako potezo črk. Do zadnjega kotička polni tečaji so priča, kakšno zanimanje je za kaligrafijo v Zasavju

TEČAJ KITAJŠČINE   Eksotičen tečaj - sem mislila, pa sem dobila prvovrstno učenje in odlično profesorico Aljo Ferme. V kratkem času, ko je ta tečaj potekal, smo dobili vpogled ne samo v kitajski jezik - mandarinščino, ampak tudi v kitajsko kulturo. Mislila sem, da je kitajščina pretežka, da bi se jo dalo naučiti, pa sem videla, da se počasi lahko daleč pride. Seveda po zaslugi Alje, ki nam je odlično razložila snov in dala domačo nalogo.Tudi tu smo postale tečajnice prijateljice, ki se še vedno tu in tam dobimo na kavi.