ALI JE ŽENSKA DRUGI SPOL? | Novice

ALI JE ŽENSKA DRUGI SPOL?
Ali so ženske zgolj različne od moških ali pa živimo v času moške dominacije? V stoletju razvetljenstva je Olympe de Gouges v odgovor sestavila Deklaracijo o pravicah ženske in državljanke, v sredini dvajsetega stoletja je Simone de Beauvoir natančno raziskala situacijo žensk kot drugega spola. Toda še danes se soočamo s celo paleto statistik, ki pričajo o diskriminaciji in spolnim nadlegovanjem na univerzi, ki postavlja pod vprašaj njeno poslanstvo - in še marsikaj drugega ... Predavanje bo izvedla dr. Eva Dolar Bahovec, redna profesorica filozofije na Oddelku za filozofijo, Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

KDAJ: sreda, 10. 3. 2021, ob 18.00
KJE: na daljavo prek videokonferenčne platforme Zoom
 
Prijave na predavanje Ali je ženska drugi spol? so zaključene. Zagorje ob Savi, 10. 3. 2021, 17:45

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Z ANGLEŠČINO NA POT predavateljica se je zelo trudila pri izbiri posameznih vsebin. krasna pri dajanju spodbude. počutiš se, da ji je resnično v veselje, ker se trudiš in napreduješ, čeprav z malimi koraki.

ZAČETNI TEČAJ ITALIJANŠČINE strokoven, sproščen in predvsem potrpežljiv odnos predavateljice in tudi podpora ostalega osebja pri težavah z učenjem na daljavo.. lušno je bilo.

RAČUNALNIŠKI TEČAJ Svojim znancem in prijateljem bi priporočila izobračevanje pri ZLU in Večgeneracijskem centru Zasavje iz preprostega razloga, predavatelji so strokovno usposobljeni in svoje znanje posredujejo na enostaven način, tako da je nam vsem razumljiva razlaga. Pohvalila bi celotno ekipo VGC Zasavje za odlično pripravljen izobraževani program, sprotno prilagajanje predlogom in potrebam udeležencev programa.