VDC SKOZI ČAS | Novice

VDC SKOZI ČAS
V pogovoru z nekdanjo in aktualno direktorico Varstveno delovnega centra Zasavje (VDC) z Ano in Špelo Režun bomo spregovorili o bogati zgodovini te institucije.

Govorili bomo o tem, kaj se je skozi štiri desetletja spremenilo na boljše, kje bi se še dalo, kaj postoriti, kako družba sprejema osebe, ki imajo fizične ali duševne težave in tudi katere prepreke so višje, arhitektonske ali tiste v naših glavah. Spregovorili bomo tudi o razvoju VDC skozi čas in o načrtih za prihodnost. Tudi o njihovih projektih in pogledih na še večjo vključenost v družbo. O delovanju in svojem videnju dela in bivanja v VDC bosta spregovorila tudi dva gosta, uporabnika VDC. Pogovor bo vodil Igor Gošte. Za udeležbo na delavnici je potrebno izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

KDAJ: ponedeljek, 6. september 2021, ob 17.00
KJE: ZLU Zagorje

 
Prijave na predavanje VDC skozi čas so zaključene. Zagorje ob Savi, 6. 9. 2021, 11.25

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

DELAVNICA POSLIKAVE STEKLA   Najprej se vam moram zahvaliti za povabilo na delavnico slikanja na steklo, bilo je zanimivo in ustvarjalno, posebno za mene, ki nisem posebno nadarjena za slikanje, gospa Severina je bila navdušena nad mojo kreacijo.

TEČAJ KALIGRAFIJE   Na teh tečajih nas je učila Natalija Resnik Gavez, ki perfektno obvlada kaligrafijo. Na mnogih tečajih smo se učili različnih pisav, kot so gotica, italika, karolinška minuskula in unciala.Odlično in zelo natančno nam je Natalija razložila vsako potezo črk. Do zadnjega kotička polni tečaji so priča, kakšno zanimanje je za kaligrafijo v Zasavju

TEČAJ KITAJŠČINE   Eksotičen tečaj - sem mislila, pa sem dobila prvovrstno učenje in odlično profesorico Aljo Ferme. V kratkem času, ko je ta tečaj potekal, smo dobili vpogled ne samo v kitajski jezik - mandarinščino, ampak tudi v kitajsko kulturo. Mislila sem, da je kitajščina pretežka, da bi se jo dalo naučiti, pa sem videla, da se počasi lahko daleč pride. Seveda po zaslugi Alje, ki nam je odlično razložila snov in dala domačo nalogo.Tudi tu smo postale tečajnice prijateljice, ki se še vedno tu in tam dobimo na kavi.