V kino po nova znanja | Novice

V kino po nova znanja
V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si boste lahko brezplačno ogledali  film z naslovom Družina. Po koncu pa bo sledil pogovor z Maticem Muncem na temo, ki je prikazana v filmu.
 
Zgodba filma: Matej odrašča v družini oseb s posebnimi potrebami v obrobni vasici obrobne dežele, a je sam povsem drugačen – tako od drugačnosti kot od normalnosti. Usoda ga vseeno dohiti, ko z dekletom dobita hčerko in njuna zveza kmalu zatem razpade. Vname se boj za skrbništvo, vse dokler se Matej ne odloči za radikalen izhod iz začaranega kroga, tako družinskega kot življenjskega. Družina, resničnostni film, ki zajema obdobje desetih let, ne sledi senzacijam, temveč občutjem. Film brez scenarija, a s številnimi soscenaristi, človeškimi in nečloveškimi.
 
Film je prejel glavno nagrado na Tednu kritike v Locarnu in Vesno za najboljši celovečerec v Portorožu.
 

KDAJ: 21. 3. 2018, od 9.00 do 12.00
KJE: Delavski dom Trbovlje (Kinodvorana)
 
Vljudno vabljeni.
 

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Meni je super!

Tečaj angleščine, ki ga je vodila Maša, je res super. Tako je sproščena, da mi ni bilo nič nerodno spregovoriti v angleščini. Upam, da bom z učenjem lahko nadaljevala tudi v jeseni. V Mladinski center Zagorje res rada pridem.

V Večgeneracijskem centru Zasavje, na ZLU obiskujem tečaj angleščine. Z organizacijo in vodenjem tečaja sem zelo zadovoljna, ker nam osebje ZLU skuša ugoditi pri naših željah in potrebah.