Učenje na daljavo - priložnost za vse | Novice

Učenje na daljavo - priložnost za vse Učenje na daljavo je nova priložnost za vse. Na ZLU smo krizo prepoznali kot priložnost za razvoj, novo učenja in nove pristope.

Med tem ko so vrata ZLU zaprta, pri nas del vsebin in učnega procesa poteka tudi na daljavo. Taka oblika izobraževanja je nov izziv za vse nas, zato velja povabilo, da ga skupaj izkoristimo za učenje, uporabe novih tehnologij, za sodelovanje in povezovanje.

Kolegi prijazno delijo z nami priročnik za kombinirano učenje na daljavo, ki je nastal v okviru mednarodnega projekta Erasmus+ Quality Blended Learning.
Na strani 133 tega priročnika si lahko preberete več o tem, kaj učenje na daljavo oziroma kombinirano učenje pomeni za vas udeležence.

Kombinirano učenje predstavlja udeležencem tudi novo izkušnjo, in sicer ne samo zaradi spletnih vsebin, temveč zaradi kombinacije učenja v učilnici in spletne izkušnje. Stik teh dveh različnih oblik učenja lahko vodi do novega pogleda na učenje na splošno.
 

Za vas smo zbrali nekaj uporabnih povezav
  • Varni na spletu
https://safe.si/novice/da-ti-ne-bo-dolgcas-ko-si-doma-ostanidoma-nidolgcas

  • Izobraževanje
Brezplačna gradiva za samostojno učenje:
Arnes – različne teme: računalniška pismenost, osebni razvoj, zdravje, okolje, komunikacija, šola za starše …
- https://ucilnice.arnes.si/course/index.php?categoryid=5643
- https://www.zlu.si/svetovanje-in-podpora-ucenju/sredisce-za-samostojno-ucenje-ssu/
- https://portalssu.acs.si/gradiva/javna/nfi
- https://www.zlu.si/svetovanje-in-podpora-ucenju/brezplacna-e-gradiva/
 
Učenje tujih jezikov:
- https://www.zlu.si/svetovanje-in-podpora-ucenju/brezplacno-spletno-ucenje-tujih-jezikov/
- Tečaji in predavanja OPEN UNIVERSITY (brezplačno) – nabor krajših in nekoliko daljših tečajev na različne teme, v angleščini
- https://ucilnice.arnes.si/course/index.php?categoryid=5643
 
E-GRADIVA, narejena v različnih projektih LU
https://www.zlu.si/svetovanje-in-podpora-ucenju/brezplacna-e-gradiva/

  • Kultura
- GLEDALIŠČE IZ DOMAČEGA NASLONJAČA, posnetki nekaterih gledaliških predstav – tako za odrasle kot tudi za mladino in otroke
- SPREHOD PO ŠESTIH ZNAMENITIH ITALIJANSKIH MUZEJIH, virtualni ogled nekaterih najznamenitejših zbirk v znanih muzejih v Italiji
- NEKAJ FILMOV ZA UTEHO IN BOLJŠE POČUTJE, izbor RTV SLO
- KARIKATURA DNEVA, slovenski karikaturisti ustvarjajo po navdihu trenutne situacije
- SLOVENSKI FILMI, brezplačni ogled slovenskih filmov

  • Naravne znamenitosti
- 20 ZANIMIVIH DRUŽINSKIH IZLETOV – odpravite se na virtualni potep po živalskih vrtovih, akvarijih, naravnih znamenitostih … (v angleščini)
AMERIŠKI NACIONALNI PARKI, virtualni ogled najbolj znanih ameriških nacionalnih parkov

  • Razno
BREZPLAČEN DOSTOP DO SLOVENSKIH REVIJ Avtomagazin, Cosmopolitan, Sensa, Elle, Story

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Z ANGLEŠČINO NA POT predavateljica se je zelo trudila pri izbiri posameznih vsebin. krasna pri dajanju spodbude. počutiš se, da ji je resnično v veselje, ker se trudiš in napreduješ, čeprav z malimi koraki.

ZAČETNI TEČAJ ITALIJANŠČINE strokoven, sproščen in predvsem potrpežljiv odnos predavateljice in tudi podpora ostalega osebja pri težavah z učenjem na daljavo.. lušno je bilo.

RAČUNALNIŠKI TEČAJ Svojim znancem in prijateljem bi priporočila izobračevanje pri ZLU in Večgeneracijskem centru Zasavje iz preprostega razloga, predavatelji so strokovno usposobljeni in svoje znanje posredujejo na enostaven način, tako da je nam vsem razumljiva razlaga. Pohvalila bi celotno ekipo VGC Zasavje za odlično pripravljen izobraževani program, sprotno prilagajanje predlogom in potrebam udeležencev programa.