TVU 2021: Učenje je življenje – naj krepi in radosti! | Novice

TVU 2021: Učenje je življenje – naj krepi in radosti!
V okviru Zasavske ljudske univerze se bodo med 6. septembrom in 10. oktobrom 2021 v Zasavju odvijale prireditve, povezane z učenjem in izobraževanjem odraslih. Letošnja krovna tema festivala TVU je Učenje je življenje – naj krepi in radosti! 

Značilno modro barvo pa zamenjuje oranžna.

Vrhunec dogajanja PARADA UČENJA, PRVIČ v ZAGORJU!
 
Festival Parada učenja (PU) bo v sredo, 15. 9. 2021, na več lokacijah v Zagorju, in sicer od 9. do 12. ure na mestni ploščadi in v mestnem parku, kjer bo odrsko dogajanje, stojnice in razstave, od 15. do 18. ure pa v Evroparku, kjer bodo športne aktivnosti. V bitki proti covidu-19 bo rdeča nit na Paradi učenja: Z vseživljenjskim učenjem in gibanjem do zdravja in vitalnosti.KOLEDAR BREZPLAČNIH PRIREDITEV ZASAVJE

PROGRAM PARADE UČENJA, 15. 9. 2021, ZAGORJE

KOLEDAR ZA CELOTNO SLOVENIJO

Kot regijski koordinator smo skupaj s 53 partnerskimi organizacijami pripravili pester program prek 60 brezplačnih prireditev.

Ideja Tedna vseživljenjskega učenja je promocija in širjenje ideje kulture vseživljenjskega učenja v Zasavju. Ob tej priložnosti smo pripravili tudi ZLOŽENKO, ki jo bodo prejeli v večini zasavskih gospodinjstev. Prireditve so podrobneje predstavljene tudi v spletnem koledarju TVU, na spletni strani Andragoškega centra Slovenije pa so predstavljeni vsi dogodki v Sloveniji.
 
Pridružite se nam, zagotovo boste našli ustrezno zase.
 
Na aktivnosti se lahko prijavite tudi prek spletnega obrazca, ki ga najdete TUKAJ.

Ostanimo odgovorni
Udeleženci prireditev morajo skladno z vladnim odlokom izpolnjevati pogoj PCT (prebolevnost, cepljenje, testiranje).

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

DELAVNICA POSLIKAVE STEKLA   Najprej se vam moram zahvaliti za povabilo na delavnico slikanja na steklo, bilo je zanimivo in ustvarjalno, posebno za mene, ki nisem posebno nadarjena za slikanje, gospa Severina je bila navdušena nad mojo kreacijo.

TEČAJ KALIGRAFIJE   Na teh tečajih nas je učila Natalija Resnik Gavez, ki perfektno obvlada kaligrafijo. Na mnogih tečajih smo se učili različnih pisav, kot so gotica, italika, karolinška minuskula in unciala.Odlično in zelo natančno nam je Natalija razložila vsako potezo črk. Do zadnjega kotička polni tečaji so priča, kakšno zanimanje je za kaligrafijo v Zasavju

TEČAJ KITAJŠČINE   Eksotičen tečaj - sem mislila, pa sem dobila prvovrstno učenje in odlično profesorico Aljo Ferme. V kratkem času, ko je ta tečaj potekal, smo dobili vpogled ne samo v kitajski jezik - mandarinščino, ampak tudi v kitajsko kulturo. Mislila sem, da je kitajščina pretežka, da bi se jo dalo naučiti, pa sem videla, da se počasi lahko daleč pride. Seveda po zaslugi Alje, ki nam je odlično razložila snov in dala domačo nalogo.Tudi tu smo postale tečajnice prijateljice, ki se še vedno tu in tam dobimo na kavi.