TEČAJ KALIGRAFIJE | Novice

TEČAJ KALIGRAFIJE
Tečaj je namenjen tistim, ki so že osvojili znanja kaligrafije. Na tečaju bomo obnovili znanja že osvojenih stilov pisav in predvsem skupaj spoznali številčne načine uporabe. Poudarek bo predvsem na kompoziciji besedil, od preprostega sedežnega reda in prazničnega voščila, do bolj zahtevne kompozicije priznanja oz. listine. Tečaj je primeren za vse, ki ste osvojili vsaj eno od stilov pisav: Karolinška minuskula, Unciala, Italika oz. Gotica. Tečaj bo potekal enkrat tedensko po dve uri. Začnemo 1. februarja 2021 ob 8. uri.

KDAJ: 1. 2.–29. 3. 2021, vsak ponedeljek ob 8.00
KJE: na daljavo prek spletne platforme Zoom

Prijave na tečaj kaligrafije so zaključene. Zagorje ob Savi, 1. 2. 2021, 18:58

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

DELAVNICA POSLIKAVE STEKLA   Najprej se vam moram zahvaliti za povabilo na delavnico slikanja na steklo, bilo je zanimivo in ustvarjalno, posebno za mene, ki nisem posebno nadarjena za slikanje, gospa Severina je bila navdušena nad mojo kreacijo.

TEČAJ KALIGRAFIJE   Na teh tečajih nas je učila Natalija Resnik Gavez, ki perfektno obvlada kaligrafijo. Na mnogih tečajih smo se učili različnih pisav, kot so gotica, italika, karolinška minuskula in unciala.Odlično in zelo natančno nam je Natalija razložila vsako potezo črk. Do zadnjega kotička polni tečaji so priča, kakšno zanimanje je za kaligrafijo v Zasavju

TEČAJ KITAJŠČINE   Eksotičen tečaj - sem mislila, pa sem dobila prvovrstno učenje in odlično profesorico Aljo Ferme. V kratkem času, ko je ta tečaj potekal, smo dobili vpogled ne samo v kitajski jezik - mandarinščino, ampak tudi v kitajsko kulturo. Mislila sem, da je kitajščina pretežka, da bi se jo dalo naučiti, pa sem videla, da se počasi lahko daleč pride. Seveda po zaslugi Alje, ki nam je odlično razložila snov in dala domačo nalogo.Tudi tu smo postale tečajnice prijateljice, ki se še vedno tu in tam dobimo na kavi.