SLOVENSKE LJUDSKE ŠEGE IN PRIPOVEDI | Novice

SLOVENSKE LJUDSKE ŠEGE IN PRIPOVEDI Slovenska ljudska zakladnica hrani tisoče in tisoče pripovedi šeg in pesmi, saj ima pri nas vsaka vas svoj glas. Na našem srečanju bomo na kratko opisali šege od januarja do decembra in se nato še dotaknili slovenske kronike. V spominu našega naroda je v pripovedih ohranjena razlaga o bajnih bitjih, ki so ustvarjala gore, reke in kraje v naši deželi, z ljudskimi barvami pa so tudi opisani resnični zgodovinski dogodki. Vsa ta dogajanja je v vseh stoletjih spremljala ljudska pesem, zato bomo te pesmi prepevali tudi na našem srečanju.


KDAJ: torek, 22. 10. 2019, ob 18.30
KJE: Knjižnica Mileta Klopčiča, Ulica 9. avgusta 1, Zagorje

Vljudno vabljeni na brezplačno predavanje Dušice Kunaver

Informacije na tel. št. 068 613 954 ali info@vgc-zasavje.si.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Z ANGLEŠČINO NA POT predavateljica se je zelo trudila pri izbiri posameznih vsebin. krasna pri dajanju spodbude. počutiš se, da ji je resnično v veselje, ker se trudiš in napreduješ, čeprav z malimi koraki.

ZAČETNI TEČAJ ITALIJANŠČINE strokoven, sproščen in predvsem potrpežljiv odnos predavateljice in tudi podpora ostalega osebja pri težavah z učenjem na daljavo.. lušno je bilo.

RAČUNALNIŠKI TEČAJ Svojim znancem in prijateljem bi priporočila izobračevanje pri ZLU in Večgeneracijskem centru Zasavje iz preprostega razloga, predavatelji so strokovno usposobljeni in svoje znanje posredujejo na enostaven način, tako da je nam vsem razumljiva razlaga. Pohvalila bi celotno ekipo VGC Zasavje za odlično pripravljen izobraževani program, sprotno prilagajanje predlogom in potrebam udeležencev programa.