SLOVENSKE LJUDSKE ŠEGE IN PRIPOVEDI | Novice

SLOVENSKE LJUDSKE ŠEGE IN PRIPOVEDI Slovenska ljudska zakladnica hrani tisoče in tisoče pripovedi šeg in pesmi, saj ima pri nas vsaka vas svoj glas. Na našem srečanju bomo na kratko opisali šege od januarja do decembra in se nato še dotaknili slovenske kronike. V spominu našega naroda je v pripovedih ohranjena razlaga o bajnih bitjih, ki so ustvarjala gore, reke in kraje v naši deželi, z ljudskimi barvami pa so tudi opisani resnični zgodovinski dogodki. Vsa ta dogajanja je v vseh stoletjih spremljala ljudska pesem, zato bomo te pesmi prepevali tudi na našem srečanju.


KDAJ: torek, 22. 10. 2019, ob 18.30
KJE: Knjižnica Mileta Klopčiča, Ulica 9. avgusta 1, Zagorje

Vljudno vabljeni na brezplačno predavanje Dušice Kunaver

Informacije na tel. št. 068 613 954 ali info@vgc-zasavje.si.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

DELAVNICA POSLIKAVE STEKLA   Najprej se vam moram zahvaliti za povabilo na delavnico slikanja na steklo, bilo je zanimivo in ustvarjalno, posebno za mene, ki nisem posebno nadarjena za slikanje, gospa Severina je bila navdušena nad mojo kreacijo.

TEČAJ KALIGRAFIJE   Na teh tečajih nas je učila Natalija Resnik Gavez, ki perfektno obvlada kaligrafijo. Na mnogih tečajih smo se učili različnih pisav, kot so gotica, italika, karolinška minuskula in unciala.Odlično in zelo natančno nam je Natalija razložila vsako potezo črk. Do zadnjega kotička polni tečaji so priča, kakšno zanimanje je za kaligrafijo v Zasavju

TEČAJ KITAJŠČINE   Eksotičen tečaj - sem mislila, pa sem dobila prvovrstno učenje in odlično profesorico Aljo Ferme. V kratkem času, ko je ta tečaj potekal, smo dobili vpogled ne samo v kitajski jezik - mandarinščino, ampak tudi v kitajsko kulturo. Mislila sem, da je kitajščina pretežka, da bi se jo dalo naučiti, pa sem videla, da se počasi lahko daleč pride. Seveda po zaslugi Alje, ki nam je odlično razložila snov in dala domačo nalogo.Tudi tu smo postale tečajnice prijateljice, ki se še vedno tu in tam dobimo na kavi.