S KNJIGO V ROKI: KNJIŽNICA ZAGORJE SE PREDSTAVI | Novice

S KNJIGO V ROKI: KNJIŽNICA ZAGORJE SE PREDSTAVI
Knjižnica Zagorje se predstavi

Predstavili bomo podatkovne zbirke, ki jih omogoča Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi svojim članom.

Medknjižnična izposoja je knjižnična storitev, ki zagotavlja splošno dostopnost knjižničnega gradiva. Našim uporabnikom omogoča uporabo gradiva iz drugih knjižnic. Splošne knjižnice na celjskem območju (Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik, Knjižnica Laško, Osrednja knjižnica Mozirje, Knjižnica Rogaška Slatina, Splošna knjižnica Slovenske Konjice, Knjižnica Šentjur, Knjižnica Šmarje pri Jelšah, Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje, Knjižnica Velenje, Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi in Medobčinska splošna knjižnica Žalec) zagotavljajo medknjižnično izposojo strokovnega gradiva, ki je za končnega uporabnika brezplačna.

Biblos ponuja izposojo in prodajo e-knjig. Sodeluje z založbami in knjižnicami.
 
Izposojo avdio knjig v slovenskem jeziku z uporabo pametnih telefonov. Izposoja avdio knjig se izvaja v mobilni aplikaciji Audibook.
 
Večer – spletni arhiv časopisa Večer. Arhiv člankov od leta 1945 do danes.
 
Tax-Fin-Lex ponuja največjo bazo podatkov z vso veljavno zakonodajo, ki je sproti ažurirana. Na njo so povezani vsi preostali dokumenti, kot so sodna praksa, strokovni članki, komentarji zakonov in praktične rešitve. Na voljo pa so tudi informacije iz finančno-računovodskega ter davčnega področja.

EBONITETE.SI – Z vpogledom v aplikacijo boste ugotovili, ali partner posluje z izgubo, kako kvalitetno je njegovo premoženje, ga lahko izgubi zaradi stečaja drugih, ali podleže domnevi insolventnosti, posluje z računom v Sloveniji.
 
EBSCO Host omogoča iskanje, pregledovanje, tiskanje in shranjevanje polnih besedil člankov po bazah Academic Search Elite, Business Source Premier, MasterFILE Premier, Newspaper Source in MEDLINE.
 
KDAJ: ponedeljek, 24. 5. 2021, ob 9.00
KJE: na daljavo prek spleta

Prijave na spletni dogodek so zaključene. Zagorje ob Savi, 24. 5. 2021, 8.25


Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Z ANGLEŠČINO NA POT predavateljica se je zelo trudila pri izbiri posameznih vsebin. krasna pri dajanju spodbude. počutiš se, da ji je resnično v veselje, ker se trudiš in napreduješ, čeprav z malimi koraki.

ZAČETNI TEČAJ ITALIJANŠČINE strokoven, sproščen in predvsem potrpežljiv odnos predavateljice in tudi podpora ostalega osebja pri težavah z učenjem na daljavo.. lušno je bilo.

RAČUNALNIŠKI TEČAJ Svojim znancem in prijateljem bi priporočila izobračevanje pri ZLU in Večgeneracijskem centru Zasavje iz preprostega razloga, predavatelji so strokovno usposobljeni in svoje znanje posredujejo na enostaven način, tako da je nam vsem razumljiva razlaga. Pohvalila bi celotno ekipo VGC Zasavje za odlično pripravljen izobraževani program, sprotno prilagajanje predlogom in potrebam udeležencev programa.