Nacionalno odprtje tedna vseživljenjskega učenja | Novice

Nacionalno odprtje tedna vseživljenjskega učenja
Nacionalno odprtje tedna vseživljenjskega učenja prvič v Zasavju. Dogodek organizira Zasavska ljudska univerza v sodelovanju z Delavskim domom Trbovlje pod okriljem Andragoškega centra Slovenije in podpori Ministrstva za znanost šolstvo in šport. TVU je vseslovenski festival učenja, katerega namen je ozaveščanje o pomenu znanja in učenja ter promocija in spodbujanje vseh generacij k učenju.

Kdaj: petek, 12. maj 2017, ob 11. uri v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje.

Program lahko najdete na spodnji povezavi:

https://www.zlu.si/uploads/Dokumenti/TVU_2017_tisk.pdf

Osrednji del programa bo namenjen dobitnikom priznanj za promocijo učenja in znanja odraslih za leto 2016.

Nagrajenci po posameznih kategorijah so:

  • Zlatan Čordić (raper Zlatko) iz Ljubljane,
  • Vinko Hlebš iz Tržiča,
  • Janja Urbiha iz Starega trga pri Ložu,
  • Mladi prostovoljci izvajalci aktivnosti v Medgeneracijskem središču Zagorje ob Savi,
  • Hiša eksperimentov iz Ljubljane.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

DELAVNICA POSLIKAVE STEKLA   Najprej se vam moram zahvaliti za povabilo na delavnico slikanja na steklo, bilo je zanimivo in ustvarjalno, posebno za mene, ki nisem posebno nadarjena za slikanje, gospa Severina je bila navdušena nad mojo kreacijo.

TEČAJ KALIGRAFIJE   Na teh tečajih nas je učila Natalija Resnik Gavez, ki perfektno obvlada kaligrafijo. Na mnogih tečajih smo se učili različnih pisav, kot so gotica, italika, karolinška minuskula in unciala.Odlično in zelo natančno nam je Natalija razložila vsako potezo črk. Do zadnjega kotička polni tečaji so priča, kakšno zanimanje je za kaligrafijo v Zasavju

TEČAJ KITAJŠČINE   Eksotičen tečaj - sem mislila, pa sem dobila prvovrstno učenje in odlično profesorico Aljo Ferme. V kratkem času, ko je ta tečaj potekal, smo dobili vpogled ne samo v kitajski jezik - mandarinščino, ampak tudi v kitajsko kulturo. Mislila sem, da je kitajščina pretežka, da bi se jo dalo naučiti, pa sem videla, da se počasi lahko daleč pride. Seveda po zaslugi Alje, ki nam je odlično razložila snov in dala domačo nalogo.Tudi tu smo postale tečajnice prijateljice, ki se še vedno tu in tam dobimo na kavi.