MALI IN BURKINA FASO, ZORAN FURMAN | Novice

MALI IN BURKINA FASO, ZORAN FURMAN
Potovanje po deželah podsaharske Afrike pričnem v glavnem mestu Malija – Bamaku. Kljub izgubljeni prtljagi se ob prvem stiku z državo v njo zaljubim. Naslednji dan, ko se sprehodim po mestu, ugotovim, da je mesto v bistvu ena ogromna živo pisana tržnica.
 
Djenne, malo mestece, kjer je svetovno znana blatna mošeja me pričaka s tradicionalnim ponedeljkovim tržnim dnem, kjer se zberejo domačini iz vseh okoliških vasic. Mopti leži ob strateški reki Niger. Tu sem se vkrcal na ladjo, ki je naslednje tri dni postala moj dom.
 
Ljudstvo Dogon, ki se je pred stoletji naselilo pod 150 km klifom pri Bandiagari me povsem očara v dneh, ko hodim med njihovimi vasicami in spoznavam njihovo zanimivo tradicionalno kulturo. Nič nenavadnega za Dogone ni, da ima moški 4 ali 5 žena, ki živijo skupaj.
 
V Burkini Faso obiščem kraj Dori, ki leži povsem na SV delu dežele. Malo severneje v Gorom Gorom, obiščem še eno barvito tržnico. Potovanje zaključim na jugozahodu Burkine, kjer je pokrajina odeta v zeleno preobleko.
 
KDAJ: četrtek, 6. 5. 2021, ob 19.00
KJE: na daljavo prek spleta
 
Prijave na spletni dogodek so zaključene. Zagorje ob Savi, 6. 5. 2021, 18.31
 
Predavanje bo potekalo v sodelovanju s Knjižnico Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi.
 

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Z ANGLEŠČINO NA POT predavateljica se je zelo trudila pri izbiri posameznih vsebin. krasna pri dajanju spodbude. počutiš se, da ji je resnično v veselje, ker se trudiš in napreduješ, čeprav z malimi koraki.

ZAČETNI TEČAJ ITALIJANŠČINE strokoven, sproščen in predvsem potrpežljiv odnos predavateljice in tudi podpora ostalega osebja pri težavah z učenjem na daljavo.. lušno je bilo.

RAČUNALNIŠKI TEČAJ Svojim znancem in prijateljem bi priporočila izobračevanje pri ZLU in Večgeneracijskem centru Zasavje iz preprostega razloga, predavatelji so strokovno usposobljeni in svoje znanje posredujejo na enostaven način, tako da je nam vsem razumljiva razlaga. Pohvalila bi celotno ekipo VGC Zasavje za odlično pripravljen izobraževani program, sprotno prilagajanje predlogom in potrebam udeležencev programa.