MALA ŽIVLJENJSKA ŠOLA ČUJEČNOSTI (26 ur) | Novice

MALA ŽIVLJENJSKA ŠOLA ČUJEČNOSTI  (26 ur)
Spoštovani.

Prijava na delavnice z naslovom Mala življenjska šola čuječnosti zaradi zapolnitve prostih mest ni več mogoča.

Zagorje ob Savi, 29. 12. 2020 ob 21.2526-urna Mala življenjska šola čuječnost

4. 1.–15. 2. 2021
(vsak ponedeljek in četrtek od 18:00 do 19:30, prek videokonferenčne platforme Teams)

Hiter tempo življenja in raznorazni izzivi pogosto v nas sprožajo napetosti, stres in neprijetna čustva. Kako se odzvati? Kako učinkovito nasloviti tisto, kar boli in je neprijetno? Kako se zaščititi in okrepiti svojo duševno odpornost? Kako v teh časih dobro poskrbeti zase?

Spoznajte prakso čuječnosti, ki nam pomaga, da ostanemo odprti, sprejemajoči in prijazni do sebe. S prakso čuječnosti svojo pozornost usmerjamo na trenutno izkušnjo, kot se poraja tukaj in zdaj. Učimo se, kaj pomeni biti z izkušnjo, brez da bi se poskušali doživljanju izogniti ali ga kako drugače spreminjati.

Sklop 12 tematskih delavnic nam ponuja vpogled v prakso čuječnosti s poudarkom na praktičnih vajah in osebni izkušnji. 

 
Posamezna delavnica traja 1,5 h (18.00–19.30). Priporočljivo je, da si udeleženci v času trajanja delavnice zagotovijo miren prostor, kjer se bodo lahko v celoti posvetili praksi. Ker je poudarek na praktičnih vajah, je prav tako priporočljivo, da imajo udeleženci ob sebi tudi zvezek in pisalo.

Ob zaključku vsake delavnice se udeležencem pošljejo vaje za domačo prakso. Namen tematskih delavnic je namreč uvedba samostojne vsakodnevne prakse čuječnosti.

Skupina udeležencev je zaprtega tipa, število je omejeno.

Po zaključku 12. delavnice se določi dodaten termin (predvidoma 3 do 4 tedne po zadnji delavnici), ki je namenjen podpori udeležencem pri izvajanju samostojne prakse čuječnosti. Takrat lahko udeleženci zastavijo morebitna vprašanja oziroma podelijo svoje izkušnje.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

DELAVNICA POSLIKAVE STEKLA   Najprej se vam moram zahvaliti za povabilo na delavnico slikanja na steklo, bilo je zanimivo in ustvarjalno, posebno za mene, ki nisem posebno nadarjena za slikanje, gospa Severina je bila navdušena nad mojo kreacijo.

TEČAJ KALIGRAFIJE   Na teh tečajih nas je učila Natalija Resnik Gavez, ki perfektno obvlada kaligrafijo. Na mnogih tečajih smo se učili različnih pisav, kot so gotica, italika, karolinška minuskula in unciala.Odlično in zelo natančno nam je Natalija razložila vsako potezo črk. Do zadnjega kotička polni tečaji so priča, kakšno zanimanje je za kaligrafijo v Zasavju

TEČAJ KITAJŠČINE   Eksotičen tečaj - sem mislila, pa sem dobila prvovrstno učenje in odlično profesorico Aljo Ferme. V kratkem času, ko je ta tečaj potekal, smo dobili vpogled ne samo v kitajski jezik - mandarinščino, ampak tudi v kitajsko kulturo. Mislila sem, da je kitajščina pretežka, da bi se jo dalo naučiti, pa sem videla, da se počasi lahko daleč pride. Seveda po zaslugi Alje, ki nam je odlično razložila snov in dala domačo nalogo.Tudi tu smo postale tečajnice prijateljice, ki se še vedno tu in tam dobimo na kavi.