MALA ŽIVLJENJSKA ŠOLA ČUJEČNOSTI (26 ur) | Novice

MALA ŽIVLJENJSKA ŠOLA ČUJEČNOSTI  (26 ur)
Spoštovani.

Prijava na delavnice z naslovom Mala življenjska šola čuječnosti zaradi zapolnitve prostih mest ni več mogoča.

Zagorje ob Savi, 29. 12. 2020 ob 21.25



26-urna Mala življenjska šola čuječnost

4. 1.–15. 2. 2021
(vsak ponedeljek in četrtek od 18:00 do 19:30, prek videokonferenčne platforme Teams)

Hiter tempo življenja in raznorazni izzivi pogosto v nas sprožajo napetosti, stres in neprijetna čustva. Kako se odzvati? Kako učinkovito nasloviti tisto, kar boli in je neprijetno? Kako se zaščititi in okrepiti svojo duševno odpornost? Kako v teh časih dobro poskrbeti zase?

Spoznajte prakso čuječnosti, ki nam pomaga, da ostanemo odprti, sprejemajoči in prijazni do sebe. S prakso čuječnosti svojo pozornost usmerjamo na trenutno izkušnjo, kot se poraja tukaj in zdaj. Učimo se, kaj pomeni biti z izkušnjo, brez da bi se poskušali doživljanju izogniti ali ga kako drugače spreminjati.

Sklop 12 tematskih delavnic nam ponuja vpogled v prakso čuječnosti s poudarkom na praktičnih vajah in osebni izkušnji. 

 
Posamezna delavnica traja 1,5 h (18.00–19.30). Priporočljivo je, da si udeleženci v času trajanja delavnice zagotovijo miren prostor, kjer se bodo lahko v celoti posvetili praksi. Ker je poudarek na praktičnih vajah, je prav tako priporočljivo, da imajo udeleženci ob sebi tudi zvezek in pisalo.

Ob zaključku vsake delavnice se udeležencem pošljejo vaje za domačo prakso. Namen tematskih delavnic je namreč uvedba samostojne vsakodnevne prakse čuječnosti.

Skupina udeležencev je zaprtega tipa, število je omejeno.

Po zaključku 12. delavnice se določi dodaten termin (predvidoma 3 do 4 tedne po zadnji delavnici), ki je namenjen podpori udeležencem pri izvajanju samostojne prakse čuječnosti. Takrat lahko udeleženci zastavijo morebitna vprašanja oziroma podelijo svoje izkušnje.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Z ANGLEŠČINO NA POT predavateljica se je zelo trudila pri izbiri posameznih vsebin. krasna pri dajanju spodbude. počutiš se, da ji je resnično v veselje, ker se trudiš in napreduješ, čeprav z malimi koraki.

ZAČETNI TEČAJ ITALIJANŠČINE strokoven, sproščen in predvsem potrpežljiv odnos predavateljice in tudi podpora ostalega osebja pri težavah z učenjem na daljavo.. lušno je bilo.

RAČUNALNIŠKI TEČAJ Svojim znancem in prijateljem bi priporočila izobračevanje pri ZLU in Večgeneracijskem centru Zasavje iz preprostega razloga, predavatelji so strokovno usposobljeni in svoje znanje posredujejo na enostaven način, tako da je nam vsem razumljiva razlaga. Pohvalila bi celotno ekipo VGC Zasavje za odlično pripravljen izobraževani program, sprotno prilagajanje predlogom in potrebam udeležencev programa.