Mala šola Djotiša | Novice

Mala šola Djotiša
 KAJ JE DJOTIŠ?
 
Osnovni pomen besede DJOTIŠ je svetloba, oz. ustvarjanje svetlobe (DJOTI – svetloba, IŠA – Bog, Stvarnik). Je več tisočletij staro znanje o naravnih ritmih, ki ga lahko poimenujemo tudi vedska astrologija.
Življenje je sestavljeno iz določenih principov, ki jih predstavljajo planeti, a so kot načela prisotna znotraj nas samih. Nekatera so bolj kvalitetna, spet druga niso najbolj v ravnovesju in nam povzročajo težave – odvisno od tega, kakšno je bilo stanje na nebu, ko smo se rodili. Djotiš nam služi, da ozavestimo te principe in nam s svojimi tehnikami pomaga, da krepimo tisto, kar je dobro in uravnotežimo tisto, kar nam gre težje ter nam povzroča težave. Pove nam, kako je lahko naše življenje najboljše, nas pripelje na življenjsko linijo, ki si jo izberemo v skladu z naravnimi ritmi in na takšen način uspešno plavamo s tokom življenja – Djotiš je filozofija življenja. Pomaga nam sprejeti tisto, kar ne moremo spremeniti in hkrati osvetli naš pogled na to ter poišče rešitev, da spremenimo tisto, kar lahko.
Skupina je namenjena vsem, ki se zavedamo, da je od nas samih odvisno, kako doživljamo življenje, dogodke, ljudi… Namenjena je raziskovalcem življenja, ki si zastavljamo vprašanja o smislu življenja kot so: Kdo sem?, Kaj je moje poslanstvo?, Zakaj se mi ponavljajo ene in iste težave?, Kako lahko svoje življenje izboljšam?...
Osnovni namen ni napovedovanje dogodkov, čeprav lahko vidimo kje smo bili, kje smo zdaj in katera področja našega življenja bodo v prihodnosti v središču naše pozornosti ter kako bomo do njih naravnani.  Namen je izboljšati kvaliteto življenja vsakega posameznika, ki je eden in edini v vesolju, na unikaten način, ki mu ustreza, ker z današnjimi odločitvami, mislimi in dejanji kreiramo svojo prihodnost. Moj namen je, da ljudem pokažem, kako od življenja dobiti največ.  
Na skupini se bomo naučili osnov Djotiša, a poudarek bo na pregledu in analizi natalnih (astroloških) kart udeležencev.
 
Špela Vozelj - Aryani


Mala šola Djotiša se bo pričela v začetku oktobra (11. 10. 2017 ob 17.00) v Večgeneracijskem centru Zasavje na Zasavski ljudski univerzi, Grajska 2 Zagorje, zato vljudno vabljeni, da se prijavite na to čudovito BREZPLAČNO delavnico.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

DELAVNICA POSLIKAVE STEKLA   Najprej se vam moram zahvaliti za povabilo na delavnico slikanja na steklo, bilo je zanimivo in ustvarjalno, posebno za mene, ki nisem posebno nadarjena za slikanje, gospa Severina je bila navdušena nad mojo kreacijo.

TEČAJ KALIGRAFIJE   Na teh tečajih nas je učila Natalija Resnik Gavez, ki perfektno obvlada kaligrafijo. Na mnogih tečajih smo se učili različnih pisav, kot so gotica, italika, karolinška minuskula in unciala.Odlično in zelo natančno nam je Natalija razložila vsako potezo črk. Do zadnjega kotička polni tečaji so priča, kakšno zanimanje je za kaligrafijo v Zasavju

TEČAJ KITAJŠČINE   Eksotičen tečaj - sem mislila, pa sem dobila prvovrstno učenje in odlično profesorico Aljo Ferme. V kratkem času, ko je ta tečaj potekal, smo dobili vpogled ne samo v kitajski jezik - mandarinščino, ampak tudi v kitajsko kulturo. Mislila sem, da je kitajščina pretežka, da bi se jo dalo naučiti, pa sem videla, da se počasi lahko daleč pride. Seveda po zaslugi Alje, ki nam je odlično razložila snov in dala domačo nalogo.Tudi tu smo postale tečajnice prijateljice, ki se še vedno tu in tam dobimo na kavi.