Kulturnice za otroke | Novice

Kulturnice za otroke
V preteklem šolskem letu je Večgeneracijski center Zasavje v sodelovanju z Osnovno šolo Trbovlje izvedel program »Kulturnice za otroke«, kjer so učenci od 1. do 9. razreda prisluhnili intervjuju s Polono Medvešek in Tomažem Deželakom na temo »Moje sanje in naš svet«. Učenci so prisluhnili Tomaževi življenjski zgodbi in dobili tudi »domačo nalogo«, kjer so pisali in risali svoja doživljanja, svoje sanje in želje. Zbrali smo risbe in zapise in tako je nastala prava, pravcata mala zbirka z naslovom »Moje sanje in naš svet«. Učenci so bili izredno ustvarjalni in se jim iz srca zahvaljujemo za tako iskrene in čudovite stvaritve. Zbirka je izšla v omejenem številu tudi v tiskani obliki, mi pa objavljamo še spletno različico, da si boste njihove stvaritve lahko ogledali tudi vsi drugi. Še enkrat več se zahvaljujemo OŠ Trbovlje in vsem odličnim delavcem, ki so poskrbeli za prečudovito izkušnjo. Vsem osnovnošolcem želimo v prihajajočem šolskem letu obilico znanja, sreče in uspeha. SREČNO!

Povezava do zbirke:
/uploads/Moje%20sanje%20in%20na%C5%A1%20svet%20(spletna%20izdaja).pdf

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

DELAVNICA POSLIKAVE STEKLA   Najprej se vam moram zahvaliti za povabilo na delavnico slikanja na steklo, bilo je zanimivo in ustvarjalno, posebno za mene, ki nisem posebno nadarjena za slikanje, gospa Severina je bila navdušena nad mojo kreacijo.

TEČAJ KALIGRAFIJE   Na teh tečajih nas je učila Natalija Resnik Gavez, ki perfektno obvlada kaligrafijo. Na mnogih tečajih smo se učili različnih pisav, kot so gotica, italika, karolinška minuskula in unciala.Odlično in zelo natančno nam je Natalija razložila vsako potezo črk. Do zadnjega kotička polni tečaji so priča, kakšno zanimanje je za kaligrafijo v Zasavju

TEČAJ KITAJŠČINE   Eksotičen tečaj - sem mislila, pa sem dobila prvovrstno učenje in odlično profesorico Aljo Ferme. V kratkem času, ko je ta tečaj potekal, smo dobili vpogled ne samo v kitajski jezik - mandarinščino, ampak tudi v kitajsko kulturo. Mislila sem, da je kitajščina pretežka, da bi se jo dalo naučiti, pa sem videla, da se počasi lahko daleč pride. Seveda po zaslugi Alje, ki nam je odlično razložila snov in dala domačo nalogo.Tudi tu smo postale tečajnice prijateljice, ki se še vedno tu in tam dobimo na kavi.