Karel Gržan: O IRONIJI IN SMEHU, KI OSVOBAJA | Novice

Karel Gržan: O IRONIJI IN SMEHU, KI OSVOBAJA

Na predavanju v Knjižnici Antona Sovreta se bomo srečali s patrom Karlom Gržanom, velikim človekom, ki nas bo med drugim opomnil o ironiji in smehu, ki osvobaja, nas krepi in poudaril človeške vrednote.

KDO JE PATER KAREL GRŽAN?
Pater dr. Karel Gržan je kaplan v Solčavi, je magister teologije, doktor literarnih ved, pisatelj, publicist, scenarist.
Ni običajen duhovnik, saj živi odprto med ljudmi. Živi na videz sam sredi gorske doline, a ne osamljen. 
Sam pravi, da je bilo zanj najuspešnejše tisto leto, ki ga je preživel na cesti - v breznu trpljenja. Takrat je doživel stisko ljudi, ki so živeli v nedopustnih razmerah, za katere sami niso bili krivi. V tem času se je seznanil tudi s problemom zasvojenosti in z odvisniki od drog delal kar 10 let. Pater Karel Gržan nenehno išče odgovore in poti zase in za ljudi v stiski.


Loteva se aktualnih družbenih tem, medčloveških odnosov, včasih na poljuden, drugič na filozofski način. S pridihom humorja in samoironije. «Smeh osvobaja, prežene ne le notranje tegobe, temveč krepi tudi telo.«
Izdal je več kot 30 knjig za otroke, mladostnike in odrasle. Zadnja njegova uspešnica je Le kaj počne bog v nebesih, da je na zemlji toliko trpečih. Med pisanjem knjige ga je zadela možganska kap in pravi, da mu je prav bolezen pomagala, da je prišel »bolj k pameti«.

KDAJ: četrtek, 10. 10. 2019, ob 18.00
KJE: Knjižnica Antona Sovreta, Trg Franca Kozarja 7, Hrastnik

Vljudno vabljeni na brezplačno predavanje. 

Informacije na tel. št. 068 613 954 ali info@vgc-zasavje.si.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Z ANGLEŠČINO NA POT predavateljica se je zelo trudila pri izbiri posameznih vsebin. krasna pri dajanju spodbude. počutiš se, da ji je resnično v veselje, ker se trudiš in napreduješ, čeprav z malimi koraki.

ZAČETNI TEČAJ ITALIJANŠČINE strokoven, sproščen in predvsem potrpežljiv odnos predavateljice in tudi podpora ostalega osebja pri težavah z učenjem na daljavo.. lušno je bilo.

RAČUNALNIŠKI TEČAJ Svojim znancem in prijateljem bi priporočila izobračevanje pri ZLU in Večgeneracijskem centru Zasavje iz preprostega razloga, predavatelji so strokovno usposobljeni in svoje znanje posredujejo na enostaven način, tako da je nam vsem razumljiva razlaga. Pohvalila bi celotno ekipo VGC Zasavje za odlično pripravljen izobraževani program, sprotno prilagajanje predlogom in potrebam udeležencev programa.