KAKO PRIDELATI VARNO HRANO V VISOKIH GREDAH V SOZVOČJU Z UNIVERZUMOM - delo na zemlji krepi telo in duha | Novice

KAKO PRIDELATI VARNO HRANO V VISOKIH GREDAH V SOZVOČJU Z UNIVERZUMOM - delo na zemlji krepi telo in duha Zasavska ljudska univerza v sodelovanju z Občino Trbovlje v okviru projekta LAS: organizira brezplačno predavanje s področja lokalne samooskrbe in ureditev urbanih vrtičkov.

Vsebina predavanja: 
- Splošno o lokalni samooskrbi, pristop k načrtu pridelave in predelave pridelkov
-
Izdelava visokih/različnih gred, tehnike in izbira materialov za izdelavo
- Izbira lokacije
- Teoretična zasaditev z vzdrževanjem in uporabo
- Kmetovanje v skladu z ritmi narave, kot jih je v častnem znanstveno-raziskovalnem delu oblikovala Marija Thun

Predavateljica: Maja Klemen Cokan, univ. dipl. inž. kmet. in svetovalka za biodinamiko


KJE: Dom KS Steklarna Hrastnik v Podkraju, Podkraj 91 a, 1430 Hrastnik

KDAJ: četrtek, 4. 10. 2018, ob 17.00

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da potrdite svojo udeležbo.

INFORMACIJE IN PRIJAVE: 
Zasavska ljudska univerza
Tel.: 03 56 55 120
E-naslov: info@zlu.si

Vljudno vabljeni.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

TEČAJ KALIGRAFIJE   Na teh tečajih nas je učila Natalija Resnik Gavez, ki perfektno obvlada kaligrafijo. Na mnogih tečajih smo se učili različnih pisav, kot so gotica, italika, karolinška minuskula in unciala.Odlično in zelo natančno nam je Natalija razložila vsako potezo črk. Do zadnjega kotička polni tečaji so priča, kakšno zanimanje je za kaligrafijo v Zasavju

TEČAJ KITAJŠČINE Eksotičen tečaj - sem mislila, pa sem dobila prvovrstno učenje in odlično profesorico Aljo Ferme. V kratkem času, ko je ta tečaj potekal, smo dobili vpogled ne samo v kitajski jezik - mandarinščino, ampak tudi v kitajsko kulturo. Mislila sem, da je kitajščina pretežka, da bi se jo dalo naučiti, pa sem videla, da se počasi lahko daleč pride. Seveda po zaslugi Alje, ki nam je odlično razložila snov in dala domačo nalogo.Tudi tu smo postale tečajnice prijateljice, ki se še vedno tu in tam dobimo na kavi.

RAČUNALNIŠKE DELAVNICE Te tečaje ponavadi vodi Dušan Malić in so vedno zabavne in koristne. Dušan je postal odličen predavatelj, ki predstavi snov na tak način, da jo vsi razumemo. Pripravljen je odgovoriti tudi na kakšno drugo vprašanje - vendar v odmoru, tako da pouk poteka nemoteno. Njegovi tečaji so ponavadi hitro zasedeni, saj ljudje vedo, da bo vse razumljivo razloženo in bodo izvedeli veliko novega.