Dodatni preventivni ukrepi | Novice

Dodatni preventivni ukrepi Dodatni preventivni ukrepi na  Zasavski ljudski univerzi ob pojavu SARS-CoV-2 (covid) v Sloveniji
 
Na podlagi priporočil NIJZ,  navodil lokalne skupnosti in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti smo zaradi pojava koronavirusa z dnem 11. 3. 2020 sprejeli naslednje dodatne preventivne ukrepe:
  • od četrtka, 12. marca 2020 do konca marca 2020 oz. do preklica odpovedujemo VSE AKTIVNOSTI.
  • V naših prostorih smo na vidna mesta izobesili navodila za preventivne ukrepe, zagotovili smo razkužila, skrbimo za dodatna prezračevanja in čiščenje in razkuševanje miz, kljuk, tipkovnic.


Prosimo vas, da zaradi svojega zdravja in zdravja drugih ljudi DOSLEDNO izvajate naslednje ukrepe:
  • ob vstopu v prostore, kjer poteka dejavnost, si temeljito umijete roke z milom in toplo vodo in razkužite z razkužilom, ki je na voljo,
  • vzdržujete razdaljo najmanj 1,5 m od drugih oseb,
  • dosledno upoštevate higieno kašlja.

Pozivamo vas, da v kolikor ste opazili pri sebi pojave simptomov ali sum na okužbo s SARS-CoV-2 (koronavirus), če niste popolnoma zdravi ali ste bili v stiku z osebo, ki kaže znake nalezljive bolezni ali je prišla iz ogroženih območij, da ne hodite v našo ustanovo in nam to čimprej sporočite na kontaktni mail info@zlu.si.
Tudi mi vas bomo seznanjali z vsemi dodatnimi informacijami, vas obveščali na naši spletni strani www.zlu.si in na Facebooku, za vse nujne zadeve pa smo na voljo na kontaktnem mailu info@zlu.si ali na telefonu 03 56 55 120.

Še naprej vas pozivamo k upoštevanju napotkov Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ): 
  • Roke si skrbno umivamo z milom in vodo, še posebej po kihanju in/ali kašljanju.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke z najmanj 60 % etanola.
  • Preden zakašljamo ali kihnemo, si pokrijemo usta in nos z robčkom ali zakašljamo in kihnemo v zgornji del rokava in ne v svojo dlan.
  • Pazimo, da se z rokami ne dotikamo oči, nosu in ust.
  • Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi in poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.
  • Redno čistimo in po potrebi razkužujemo predmete in površine, ki se jih pogosto dotikamo (npr. kljuke, pulti, vse dostopne površine sten in oken, straniščna školjka, pipe umivalnikov ipd.).
  • Odsvetujemo splošno uporabo zaščitnih mask. Zaščitne maske so namenjene zdravstvenim delavcem, ki prihajajo v stik z osebami s sumom na okužbo, ter bolnikom, da zaščitijo druge pred širjenjem bolezni.
  • Prosimo vse, ki so se morda vrnili s teh območij ali bili v tesnem stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo z novim koronavirusom virusom, da ostanejo doma, o tem pa obvestijo svojega zdravnika in ne obiščejo ZLU.

NAČRT ZAGOTAVLJANJA DELOVANJA ZAVODA ZASAVSKA LJUDSKA UNIVERZA, ODZIVANJA IN OBVEŠČANJA V PRIMERU ŠIRJENJA VIRUSNIH OBOLENJ, OKUŽB DIHAL IN DRUGIH PODOBNIH OBOLENJ.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Z ANGLEŠČINO NA POT predavateljica se je zelo trudila pri izbiri posameznih vsebin. krasna pri dajanju spodbude. počutiš se, da ji je resnično v veselje, ker se trudiš in napreduješ, čeprav z malimi koraki.

ZAČETNI TEČAJ ITALIJANŠČINE strokoven, sproščen in predvsem potrpežljiv odnos predavateljice in tudi podpora ostalega osebja pri težavah z učenjem na daljavo.. lušno je bilo.

RAČUNALNIŠKI TEČAJ Svojim znancem in prijateljem bi priporočila izobračevanje pri ZLU in Večgeneracijskem centru Zasavje iz preprostega razloga, predavatelji so strokovno usposobljeni in svoje znanje posredujejo na enostaven način, tako da je nam vsem razumljiva razlaga. Pohvalila bi celotno ekipo VGC Zasavje za odlično pripravljen izobraževani program, sprotno prilagajanje predlogom in potrebam udeležencev programa.