DO DOMAČIH VRTNIN IN SAMOOSKRBE S POMOČJO UČINKOVITEGA VRTIČKA - visoke kapilarne grede | Novice

DO DOMAČIH VRTNIN IN SAMOOSKRBE S POMOČJO UČINKOVITEGA VRTIČKA - visoke kapilarne grede Zasavska ljudska univerza v sodelovanju z Občino Trbovlje v okviru projekta LAS: organizira brezplačno predavanje s področja lokalne samooskrbe in ureditev urbanih vrtičkov.

Vsebina
predavanja:
- Kako iz samooskrbe do samopreskrbe - priložnost za zgodnjo razumevanje od kje prihaja hrana, splošno o lokalni samooskrbi
- Pristop k načrtu pridelave in predelave, kje pridobiti znanje
- Razmišljanje o sezoni, planiranju dela in vlogi, ki jo naj odigra samooskrva
- Možnost povezovanja in izmenjave 
- Načrtovanje in izdelava urbanih vrtičkov, gred in kapilarne grede ter korita
- Izbira materialov, zasaditev, pravilno polnjenje gred, vzdrževanje in uporaba

Predavateljica: Lenka Puh iz skupnosti Etri

KJE: Knjižnica Toneta Seliškarja, Ulica 1. junija 19, 1420 Trbovlje
KDAJ: torek, 2. 10. 2018, ob 18.00

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da potrdite svojo udeležbo.

INFORMACIJE IN PRIJAVE: 
Zasavska ljudska univerza
Tel.: 03 56 55 120
E-naslov: info@zlu.si

Vljudno vabljeni.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

TEČAJ KALIGRAFIJE   Na teh tečajih nas je učila Natalija Resnik Gavez, ki perfektno obvlada kaligrafijo. Na mnogih tečajih smo se učili različnih pisav, kot so gotica, italika, karolinška minuskula in unciala.Odlično in zelo natančno nam je Natalija razložila vsako potezo črk. Do zadnjega kotička polni tečaji so priča, kakšno zanimanje je za kaligrafijo v Zasavju

TEČAJ KITAJŠČINE Eksotičen tečaj - sem mislila, pa sem dobila prvovrstno učenje in odlično profesorico Aljo Ferme. V kratkem času, ko je ta tečaj potekal, smo dobili vpogled ne samo v kitajski jezik - mandarinščino, ampak tudi v kitajsko kulturo. Mislila sem, da je kitajščina pretežka, da bi se jo dalo naučiti, pa sem videla, da se počasi lahko daleč pride. Seveda po zaslugi Alje, ki nam je odlično razložila snov in dala domačo nalogo.Tudi tu smo postale tečajnice prijateljice, ki se še vedno tu in tam dobimo na kavi.

RAČUNALNIŠKE DELAVNICE Te tečaje ponavadi vodi Dušan Malić in so vedno zabavne in koristne. Dušan je postal odličen predavatelj, ki predstavi snov na tak način, da jo vsi razumemo. Pripravljen je odgovoriti tudi na kakšno drugo vprašanje - vendar v odmoru, tako da pouk poteka nemoteno. Njegovi tečaji so ponavadi hitro zasedeni, saj ljudje vedo, da bo vse razumljivo razloženo in bodo izvedeli veliko novega.