DELAVNICA DIGITALNE FOTOGRAFIJE | Novice

DELAVNICA DIGITALNE FOTOGRAFIJE Ste že slišali za izraz »fotošop«? Ste kdaj razmišljali, da bi sebe »izrezali« s fotografije in se »prilepili« pred ali pa kar na Eifflov stolp? :) Za vse to ni treba veliko računalniškega znanja, dovolj je, da znate uporabljati miško in tipkovnico, za vse ostalo pa bomo poskrbeli mi v Večgeneracijskem centru Zasavje.
Vsi, ki bi se radi naučili osnovnega urejanja digitalnih fotografij, prijazno vabljeni na računalniško delavnico z naslovom Delavnica fotografije v štirih korakih.

Delavnica bo razdeljena na štiri srečanja, na vsakem boste spoznali kaj novega. V prvem delu se bomo naučili, kako prenesti fotografije z digitalnega fotoaparata in pametnega telefona na računalnik (udeleženci delavnice s seboj prinesite digitalni fotoaparat in/ali pametni telefon ter USB-podatkovni kabel). Slike, ki jih bomo prenesli, bomo po potrebi tudi malo »obdelali«. Nato se bomo naučili uporabe osnovnih orodij za obdelavo slik, ki jih ponuja odprtokodni računalniški program GIMP in z njim »popestrili« naše fotografije. V tretjem delu se bomo naučili uporabljati odprtokodni računalniški program Inkscape, urejevalnik vektorskih grafik, s katerim bomo utrinke različnih prigod sestavili v eno samo fotografijo, dodali besedilo (posvetilo, verz, čestitko …) in izdelali fotokolaž. Odlična ideja za darilo, kajne?


KDAJ:
  • 1. srečanje: ponedeljek, 3. 6. 2019, 8.30–11.30
  • 2. srečanje: sreda, 5. 6. 2019, 8.30–11.30
  • 3. srečanje: ponedeljek, 10. 6. 2019, 8.30–11.30
  • 4. srečanje: sreda, 12. 6. 2019, 8.30–11.30

KJE: Zasavska ljudska univerza, Grajska 2, Zagorje

Število mest je omejeno, zato so prijave obvezne.

Obvezne prijave in informacije na tel. št. 068 613 954 ali info@vgc-zasavje.si.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Z ANGLEŠČINO NA POT predavateljica se je zelo trudila pri izbiri posameznih vsebin. krasna pri dajanju spodbude. počutiš se, da ji je resnično v veselje, ker se trudiš in napreduješ, čeprav z malimi koraki.

ZAČETNI TEČAJ ITALIJANŠČINE strokoven, sproščen in predvsem potrpežljiv odnos predavateljice in tudi podpora ostalega osebja pri težavah z učenjem na daljavo.. lušno je bilo.

RAČUNALNIŠKI TEČAJ Svojim znancem in prijateljem bi priporočila izobračevanje pri ZLU in Večgeneracijskem centru Zasavje iz preprostega razloga, predavatelji so strokovno usposobljeni in svoje znanje posredujejo na enostaven način, tako da je nam vsem razumljiva razlaga. Pohvalila bi celotno ekipo VGC Zasavje za odlično pripravljen izobraževani program, sprotno prilagajanje predlogom in potrebam udeležencev programa.