DELAVNICA DIGITALNE FOTOGRAFIJE | Novice

DELAVNICA DIGITALNE FOTOGRAFIJE Ste že slišali za izraz »fotošop«? Ste kdaj razmišljali, da bi sebe »izrezali« s fotografije in se »prilepili« pred ali pa kar na Eifflov stolp? :) Za vse to ni treba veliko računalniškega znanja, dovolj je, da znate uporabljati miško in tipkovnico, za vse ostalo pa bomo poskrbeli mi v Večgeneracijskem centru Zasavje.
Vsi, ki bi se radi naučili osnovnega urejanja digitalnih fotografij, prijazno vabljeni na računalniško delavnico z naslovom Delavnica fotografije v štirih korakih.

Delavnica bo razdeljena na štiri srečanja, na vsakem boste spoznali kaj novega. V prvem delu se bomo naučili, kako prenesti fotografije z digitalnega fotoaparata in pametnega telefona na računalnik (udeleženci delavnice s seboj prinesite digitalni fotoaparat in/ali pametni telefon ter USB-podatkovni kabel). Slike, ki jih bomo prenesli, bomo po potrebi tudi malo »obdelali«. Nato se bomo naučili uporabe osnovnih orodij za obdelavo slik, ki jih ponuja odprtokodni računalniški program GIMP in z njim »popestrili« naše fotografije. V tretjem delu se bomo naučili uporabljati odprtokodni računalniški program Inkscape, urejevalnik vektorskih grafik, s katerim bomo utrinke različnih prigod sestavili v eno samo fotografijo, dodali besedilo (posvetilo, verz, čestitko …) in izdelali fotokolaž. Odlična ideja za darilo, kajne?


KDAJ:
  • 1. srečanje: ponedeljek, 3. 6. 2019, 8.30–11.30
  • 2. srečanje: sreda, 5. 6. 2019, 8.30–11.30
  • 3. srečanje: ponedeljek, 10. 6. 2019, 8.30–11.30
  • 4. srečanje: sreda, 12. 6. 2019, 8.30–11.30

KJE: Zasavska ljudska univerza, Grajska 2, Zagorje

Število mest je omejeno, zato so prijave obvezne.

Obvezne prijave in informacije na tel. št. 068 613 954 ali info@vgc-zasavje.si.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

DELAVNICA POSLIKAVE STEKLA   Najprej se vam moram zahvaliti za povabilo na delavnico slikanja na steklo, bilo je zanimivo in ustvarjalno, posebno za mene, ki nisem posebno nadarjena za slikanje, gospa Severina je bila navdušena nad mojo kreacijo.

TEČAJ KALIGRAFIJE   Na teh tečajih nas je učila Natalija Resnik Gavez, ki perfektno obvlada kaligrafijo. Na mnogih tečajih smo se učili različnih pisav, kot so gotica, italika, karolinška minuskula in unciala.Odlično in zelo natančno nam je Natalija razložila vsako potezo črk. Do zadnjega kotička polni tečaji so priča, kakšno zanimanje je za kaligrafijo v Zasavju

TEČAJ KITAJŠČINE   Eksotičen tečaj - sem mislila, pa sem dobila prvovrstno učenje in odlično profesorico Aljo Ferme. V kratkem času, ko je ta tečaj potekal, smo dobili vpogled ne samo v kitajski jezik - mandarinščino, ampak tudi v kitajsko kulturo. Mislila sem, da je kitajščina pretežka, da bi se jo dalo naučiti, pa sem videla, da se počasi lahko daleč pride. Seveda po zaslugi Alje, ki nam je odlično razložila snov in dala domačo nalogo.Tudi tu smo postale tečajnice prijateljice, ki se še vedno tu in tam dobimo na kavi.