DELAVNICA ČUJEČNOSTI | Novice

DELAVNICA ČUJEČNOSTI Vabljeni na delavnico čuječnosti, ki jo vodi Helena Maruško, specializantka psihoterapije transakcijske analize, univ. dipl. kulturologinja in certificirana mediatorka.

Čuječnost je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. Ko smo čuječi, je naša pozornost usmerjena na trenutno izkušnjo, kot se poraja iz trenutka v trenutek. Zavedamo se svojih misli, čustev, telesnih občutkov in namer ter zunanjega dogajanja, brez da bi se poskušali doživljanju izogniti, ga zadržati ali ga kako drugače spreminjati.


Delavnica čuječnosti: DIHANJE
KDAJ: torek, 8. 12. 2020, ob 18.00
KJE: na daljavo prek Teamsov
Dan pred delavnico vam pošljemo povezavo na vaš elektronski naslov.

Hiter tempo življenja in pritiski negotovih razmer v današnjem času povzročajo precej stresa, dihanje pa nam pomaga, da se z njim lažje soočimo. Dihanje je nekaj, kar vsi znamo, pa vendar nas večina pozabi na svojo naravno sposobnost polnega dihanja. To pa močno vpliva na naše duševno in fizično počutje. Izjemne učinke zavestnega dihanja so poznale in izkoriščale mnoge starodavne civilizacije, danes pa njegove pozitivne učinke potrjujejo tudi mnoge znanstvene raziskave. Na delavnici bomo spoznali, kako lahko z različnimi tehnikami zavestnega dihanja zmanjšamo občutke anksioznosti in tesnobe, pridobimo več energije in izboljšamo svojo koncentracijo in spomin.


Delavnica čuječnosti: STIK S TELESOM
KDAJ: torek, 15. 12. 2020, ob 18.00
KJE: na daljavo prek Teamsov
Dan pred delavnico vam pošljemo povezavo na vaš elektronski naslov.

Ljudje smo vse preveč v svojih glavah, kjer se nam kopičijo raznorazne misli. Pogosto nam prav naše misli povzročajo preglavice in dodaten stres. Kar potrebujemo je ponovni stik s sabo, način, ki nam bo pomagal, da se 'odpočijemo' od svojih misli ter ustvarimo prostor znotraj sebe, kjer lahko občutimo mir. Na delavnici bomo odkrivali, kako nam lahko pri tem pomaga praksa čuječnosti, ki nas vabi, da svojo pozornost usmerimo na telo, brez strahu slišimo njegov glas in resnico svojih čustev. Na ta način se vrnemo neposredno k koreninam našega celotnega bitja in prepoznamo svoje resnične potrebe.


Za prijavo na brezplačno aktivnost klikni https://forms.gle/uF4bMCwMTupjvMpw5.
Informacije na tel. št. 068 613 954 ali info@vgc-zasavje.si.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Z ANGLEŠČINO NA POT predavateljica se je zelo trudila pri izbiri posameznih vsebin. krasna pri dajanju spodbude. počutiš se, da ji je resnično v veselje, ker se trudiš in napreduješ, čeprav z malimi koraki.

ZAČETNI TEČAJ ITALIJANŠČINE strokoven, sproščen in predvsem potrpežljiv odnos predavateljice in tudi podpora ostalega osebja pri težavah z učenjem na daljavo.. lušno je bilo.

RAČUNALNIŠKI TEČAJ Svojim znancem in prijateljem bi priporočila izobračevanje pri ZLU in Večgeneracijskem centru Zasavje iz preprostega razloga, predavatelji so strokovno usposobljeni in svoje znanje posredujejo na enostaven način, tako da je nam vsem razumljiva razlaga. Pohvalila bi celotno ekipo VGC Zasavje za odlično pripravljen izobraževani program, sprotno prilagajanje predlogom in potrebam udeležencev programa.