4. Medgeneracijski festival "Srečen za živet" | Novice

4. Medgeneracijski festival
Zagorje, 18. april 2017 – pretekli petek, 14. aprila 2017,  je v avli Kulturnega centra Delavski dom Zagorje potekal 4. medgeneracijski festival z naslovom »Srečen za živet«. Festival sta, tako kot v preteklih letih, organizirala Medgeneracijsko središče Zagorje v sodelovanju z Mladinskim centrom Zagorje ob Savi (MC ZOS). Program Medgeneracijskega središča, ki se od leta 2013 izvaja pod okriljem Mladinskega centra Zagorje ob Savi, je z letom 2017 postal tudi del Večgeneracijskega centra Zasavje (VGC Zasavje).

Namen festivala je predstavitev dosedanjega dela Medgeneracijskega središča Zagorje, promoviranje prostovoljstva, širjenje mreže prostovoljstva v lokalnem okolju, krepitev odnosov med organizacijami, zavodi, društvi in osveščanje o vse večjem pomenu medgeneracijskega povezovanja in sodelovanja. Prireditve se iz leta v leto udeležuje več razstavljavcev, kot tudi nastopajočih in obiskovalcev, tako  iz lokalnega okolja,  kot tudi širše.

Na krajši otvoritvi je sodeloval Harmonikarski orkester Glasbene šole Zagorje, ki je pod vodstvom dirigentke Ivice Obrul odigral tri skladbe. Govorci so bili koordinatorka programa aktivnosti Medgeneracijskega središča Zagorje Nuša Ule Maček, župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in mlada prostovoljka Medgeneracijskega središča Zagorje Maša Topole. Maša je v medgeneracijskem letu 2016/2017 poučevala angleščino in ruščino. Je tudi ena izmed nagrajenk Andragoškega centra Slovenije (ACS) za svoj prispevek na pedagoško andragoškem področju. Skupaj s skupino mladih prostovoljcev, ki so poučevali v izobraževalnih programih Medgeneracijskega središča, bo v Tednu vseživljenjskega učenja ( maja 2017) tudi prejemnica priznanja ACS.
Otvoritvi je sledila živahna tržnica društev, zavodov in organizacij, ki je osrednja aktivnost festivala. Letos  se  je predstavilo 28 društev, zavodov in organizacij, ki delujejo na različnih področjih v lokalni skupnosti ali regionalno.

Sočasno s tržnico je prireditev postregla tudi s pestrim dogajanjem na živem odru. Nastopila je pevska skupina Podvelmarji bivalne in stanovanjske enote Varstveno delovnega centra Zagorje ob Savi, pod taktirko Mojce Zupan, ženska vokalna skupina Zdravstvenega doma Zagorje ob Savi, ki jo vodi Zoran Polanec in vokalno instrumentalna skupina Sanje, ki jo vodi Srečka Vutkovič.

Sklepni dogodek festivala je bila stand-up predstava Boštjana Gorenca – Pižame, ki je dodobra nasmejala medgeneracijsko zelo pestro občinstvo.

Pokrovitelj festivala je bila tudi tokrat Občina Zagorje ob Savi, za kar se ji organizatorji iskreno zahvaljujejo.

Celotna fotogalerija dogodka je na voljo na tej povezavi.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

DELAVNICA POSLIKAVE STEKLA   Najprej se vam moram zahvaliti za povabilo na delavnico slikanja na steklo, bilo je zanimivo in ustvarjalno, posebno za mene, ki nisem posebno nadarjena za slikanje, gospa Severina je bila navdušena nad mojo kreacijo.

TEČAJ KALIGRAFIJE   Na teh tečajih nas je učila Natalija Resnik Gavez, ki perfektno obvlada kaligrafijo. Na mnogih tečajih smo se učili različnih pisav, kot so gotica, italika, karolinška minuskula in unciala.Odlično in zelo natančno nam je Natalija razložila vsako potezo črk. Do zadnjega kotička polni tečaji so priča, kakšno zanimanje je za kaligrafijo v Zasavju

TEČAJ KITAJŠČINE   Eksotičen tečaj - sem mislila, pa sem dobila prvovrstno učenje in odlično profesorico Aljo Ferme. V kratkem času, ko je ta tečaj potekal, smo dobili vpogled ne samo v kitajski jezik - mandarinščino, ampak tudi v kitajsko kulturo. Mislila sem, da je kitajščina pretežka, da bi se jo dalo naučiti, pa sem videla, da se počasi lahko daleč pride. Seveda po zaslugi Alje, ki nam je odlično razložila snov in dala domačo nalogo.Tudi tu smo postale tečajnice prijateljice, ki se še vedno tu in tam dobimo na kavi.