»Eksperimenti« na Poljskem | Novice

»Eksperimenti« na Poljskem
»Eksperimenti« smo medgeneracijska ekipa strokovnih delavcev Zasavske ljudske univerze in Vrtca Zagorje ob Savi ter prostovoljcev z izrazitim tehničnim znanjem. Sodelujemo v projektu Erasmus+ Verižni eksperiment v vrtcu.
Že skoraj eno leto potujemo po Evropi, kjer se, skupaj z mednarodnimi partnerji, učimo izdelave posamičnih verižnih členov, to znanje pa nato delimo z malimi glavicami iz zagorskih vrtcev. 
Strokovni naziv »Eksperimenti« nam je bil podan s strani predšolske skupine zagorskega vrtca s katerimi smo vsak ponedeljek izdelovali verižne člene. Skupaj z otroci smo krepili svoje tehnične spretnosti ter spoznavali osnovne fizikalne in mehanske zakonitosti.
Naša prva skupina je odšla pilit znanje v šolo, mi pa nadaljujemo svoje poslanstvo z njihovimi mlajšimi kolegi.

Zadnji teden v oktobru smo se udeležili mednarodnega projektnega treninga v severno poljskem mestu Gdansk.
Na vsakem srečanju se naučimo izdelave malo drugačnega člena in tokratni je resnično zabaven. Izdelava sprva ni delovala preveč komplicirano, a smo se precej namučili z nastavljanjem plastične spirale. Zatikalo se je tudi pri dominah. Sama izdelava je šla gladko, a postavitev domin pod časovnim pritiskom nam je delala precej preglavic. Naša naloga je bila tudi zagotoviti povezljivost vseh členov med sabo, kar nam je presenetljivo dobro odrezalo.
Člen se je na nekaterih delih malce zatikal, a nič ne de. Z rezultati smo bili zelo zadovoljni, tudi idejni oče projekta je bil na nas ponosen. Konec dober – vse dobro.

Pred nami so meseci izdelave verižnih členov v vrtcu. Mi že komaj čakamo, da podelimo novo pridobljeno znanje z najmlajšimi in se z njimi pozabavamo. Verjamem, da nas tudi oni že nestrpno pričakujejo. Zimo bomo tako preživeli v »delavnici«, rezultate našega dela bomo na ogled postavili v času spomladanskih aktivnosti.
 
Pripravila: Anja Lenart

           

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Meni je super!

Tečaj angleščine, ki ga je vodila Maša, je res super. Tako je sproščena, da mi ni bilo nič nerodno spregovoriti v angleščini. Upam, da bom z učenjem lahko nadaljevala tudi v jeseni. V Mladinski center Zagorje res rada pridem.

V Večgeneracijskem centru Zasavje, na ZLU obiskujem tečaj angleščine. Z organizacijo in vodenjem tečaja sem zelo zadovoljna, ker nam osebje ZLU skuša ugoditi pri naših željah in potrebah.